Veckoreflektion 6

Denna veckan hade vi inte många lektioner, i hade två lektioner och ett assigment.
Lars-Åkes föreläsning på torsdagen var mycket bra eftersom vi fick prata mer om hur man kan agera i ett klassrum och hur man bör hantera olika situationer. Jag kände att detta var väldigt lärorikt och jag breddade och ifrågasatte min egen vision av mitt lärarskap.
 
Varför temat för mitt assignement blev jord är för att jag tagit till mig detta element. Element som jord, eld, vind och vatten har olika karaktärsdrag som motsvarar aspekter av vårat psyke, vilket man kan uppleva under meditation i kontakt med ett element. Innan jord, levde jag i kontakt med eld. Så att måla något som involverar jords karaktär hjälper till för att nå en djupare förståelse för denna kontakt. Konstaspekten av shamanism är att illusterar den innre upplevelsen av det trancendentala för att kommunicera mysteriet till andra.
 
Jag hittade denna videon, som är en gammal favorit, med Terence McKenna som är konsthistoriker och filosof i grunden. Han pratar om vad konst är, kreativitet som ett mänskligt attribut från ett metaperspektiv, att konst är i botten en shamanisk aktivitet och hur detta utvecklats och tappat sin gnista genom historiens utveckling, och att konstens roll är att få en enad shamanisk vision vars syfte är att rädda mänskligheten. https://www.youtube.com/watch?v=JzIUNQ9HxzU